Witamina C z kiszonej kapusty 270 g

Udostępnij

S00015

29,80 zł brutto
24,23 zł netto

Witamina C z kapusty kiszonej KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)

Pozyskana z kapusty i naturalnych składników roślinnych dzięki czemu ma dużo łagodniejszy i przyjemniejszy cytrynowy smak. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji. Proces produkcyjny (ekstrakcji kapusty do postaci drobnego białego proszku) jest całkowicie naturalny i odbywa się bez użycia chemii. Nie powoduje podrażnienia błon śluzowych żołądka.

Witamina C z kiszonej kapusty ma postać białego, bardzo drobnego proszku. Bardzo dobrze i stosunkowo szybko rozpuszcza się w wodzie. Pakowana jest w ekologiczny, wygodny (otwieranie strunowe) bardzo wytrzymały papierowy doypack, skutecznie chroniący zawartość. Torebka posiada wszelkie niezbędne atesty spożywcze. Dołączona do opakowania farmaceutyczna miarka pozwala precyzyjnie odmierzać zalecaną do spożycia dawkę.

Czym produkt się wyróżnia:

  • Gwarancja 100% czystości, dzięki dodatkowemu procesowi oczyszczania;

  • Roślinne naturalne składniki bez GMO;

  • Każda partia przebadana laboratoryjnie;

  • Brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych;

  • Brak metali ciężkich takich jak kadm, ołów i rtęć.

Wskazania i właściwości:

suplementacja codziennej diety w witaminę C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia; wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym; pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i chrząstek.

Skład: kwas L-Askorbinowy 100 %

Postać: drobny biały proszek.

Zalecane spożycie: 1,5 g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z wodą lub sokiem i dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.

Skład zalecanej dziennej dawki do spożycia:

 

1/2 miarki proszku

RWS (%)*

Witamina C

1500 mg

1875

*RWS (%) - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

Uwagi:

Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Dla zachowania zdrowia ważna jest zbilansowana dieta i zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany przez osoby chorujące na kamicę nerkową oraz mające predyspozycje do tworzenia się kamieni nerkowych. Kobiety ciężarne oraz karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem.

Informacja alergenna:

Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.i sezamu

Masa netto: 270 g

Kraj pochodzenia surowca: Anglia

Sposób przechowywania:

- w suchym miejscu

- w temperaturze pokojowej

- w sposób niedostępny dla dzieci.


Producent : Skarby GAI
Kraj producenta: Wielka Brytania

Napisz opinię

Witamina C z kiszonej kapusty 270 g

Witamina C z kiszonej kapusty 270 g

Witamina C z kapusty kiszonej KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)

Pozyskana z kapusty i naturalnych składników roślinnych dzięki czemu ma dużo łagodniejszy i przyjemniejszy cytrynowy smak. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.

Podobne produkty z kategorii